Lambada titreyen alev üşüyor ne demek

insan aklının; gönül hapsine girdiğinde, sıradan şeylere bile ne denli muazzam bakabileceğini gösteren söz.

Lambada titreyen alev üşüyor kimin şiiri?

İşte öyle bir usta Abdurrahim Karakoç. Herkesin yazdığı şiiri yazmayan! O öyle bir şiir yazdı ki aşk kokan, hemde buram buram.. O lambadaki alevin titrerken üşüdüğünü hisseden ve onu kalemiyle, yüreğiyle delen, dile getiren bir insan, bir şair'dir o!

Mihriban sözlerini kim yazdı?

Türk şiirinin önemli isimlerinden birisi olan Abdurrahim Karakoç, 7 Haziran 2012 yılında hayata gözlerini yumdu. Türk şiirine ve halk müziğine 'Mihriban' gibi önemli eserleri kazandıran Abdurrahim Karakoç, bu eserleriyle milyonlarca kişiye ulaşmayı başardı.

Aşk kağıda yazılmıyor Mihriban kimin?

Şair, yazar, gazeteci Abdürrahim Karakoç (1932, Elbistan – 7 Haziran 2012, Ankara) ardında bir çok kalıcı iz / iş / eser bırakmış; ama, hiç kuşkusuz en çok da yazdığı Mihriban şiiriyle ölümsüzleşmiştir (i).

Ne saçları sarıydı ne de adı Mihriban?

"Sarı saçlarına deli gönlümü/Bağlamıştın, çözülmüyor Mihriban” diye başlayıp her gönüle değen bir şiirin yazarı Abdurrahim Karakoç. Mistik bir olgunlukla, "Son bir kez" diyor, " Son bir kez daha görmek istemezdim. O beni hayalindeki gibi yaşatsın, ben de onu hayalimdeki gibi.

Unutursun Mihriban kimin şiiri?

Sanatında haksızlıklara karşı mücadele eder , aşk ve sevgi temasını işler. İşte Abdurrahim Karakoç'a ait en güzel şiirlerden bazıları. “Unutmak kolay mı? ” deme, Unutursun Mihriban'ım.

Mihriban türküsü ne zaman yazıldı?

Günümüzde halen en çok dinlenen türküler arasında yer alan 'Mihriban'ın, Abdürrahim Karakoç'un 1960'lı yıllardaki büyük aşkına yazdığı biliniyor.

Mihriban türküsü nasıl yazıldı?

Musa Eroğlu'nun sesiyle bütünleşmiştir. Musa Eroğlu ile dinlenmeye başlanan bu türkü birçok sanatçı tarafından da seslendirilmiştir. Önemli şairimiz Abdurrahim Karakoç bu sevilen türküyü kavuşamadığı aşkı için yazmıştır. Başka bir deyişle 1960 yılında yaşadığı yürek yangınını bu şiir sayesinde dile getirmiştir.