Mor reyhanın faydaları

Taze Reyhanla ne yapılır?

Taze olarak salatalarda kullanabilirsin. Salatana eşsiz bir aroma katacaktır. Kurutulmuş reyhan otuyla ya da taze reyhan otuyla konuklarına mis kokulu çaylar demleyebilirsin. Kurutulmuş reyhan, baharat olarak makarnalara, pilavlara ve özellikle çorbalara çok yakışır.

Mor Reyhan nasıl demlenir?

Reyhanları güzelce yıkayıp 8 bardak kaynar su ile haşlıyoruz, kalan 2 bardak su ile karanfil, tarçın ve şekeri 15 dk kaynatıp demlenen reyhanlara ekliyoruz. 1 limon suyu sıkıp yapraklardan süzüp çay gibi içiyoruz.

Mor Reyhan nasıl kullanılır?

Reyhan bitkisi hem taze hem de kurutulmuş haliyle yemeklere girerek mutfağınıza lezzet ve sağlık katar. Reyhan taze olarak en çok salatalara ilave edilir. Bunun haricinde sarma, dolma gibi geleneksel yemeklere katıldığında da yemeğe hoş bir aroma ve lezzet verir.

Reyhan şerbeti kimler içemez?

Hamile ve emziren kadınların da kullanması sakıncalı olabilir. Reyhan hipoglisemik etkiye sahiptir. Herhangi bir ameliyattan 2 hafta önce kullanımı kesilmelidir.

Reyhan otu hangi yemeklerde kullanılır?

Peki reyhan hangi yemeklerde kullanılır? Aynı fesleğen gibi reyhan da et ve balık yemeklerine ayrı bir lezzet katar. Özellikle tavuklu yemeklerine, somona, yengeç, ıstakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerine ilave edebilirsiniz. Zeytinyağlı soslarla, domatesle ve mozarella peyniriyle birlikte de tüketebilirsiniz.

Reyhan bitkisi ne işe yarar?

Diyorsanız işte yanıtı.

  • Metabolik faaliyetlere yardımcı olur.
  • Anti bakteriyel özelliği ile bulaşıcı hastalıkları önler.
  • Soğuk algınlığı hastalıklarına karşı savaş eder.
  • Sigara bıraktırmaya yarar.
  • Ağız kokusunu önler.
  • Vücuttaki asitleri dengeler. …
  • Gastrit ve ülser gibi hastalıklara iyi gelir.
  • Sindirimi kuvvetlendirir.

Reyhan çayı ne zaman içilmeli?

Reyhan çayı da kış aylarında oldukça çok tüketilmektedir. Şifa kaynağı olan reyhan şerbeti yaparak da içebilirsiniz. Reyhan şerbeti sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 defa şekersiz bir şekilde içilmesi faydalıdır.