Yeşil zeytin salamurası

1 litre suya 1 yemek kaşığı limon tuzu, 4 yemek kaşığı kaya tuzunu zeytinlerimizi tatlandırması için koyulur. Bu yöntemle zeytinler çok güzel oluyor, tavsiye ederim. Kullanacağınız zaman kahvaltı tabağına alıp, üzerine zeytinyağı ve limonun suyunu sıkarak servis edilir. Afiyet olsun.02-Oct-2014

Yeşil zeytinin sert olması için ne yapmalı?

Zeytinleri pet şişelere ya da kavanozlara aktarırken ise 5 kg zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu ilave etmeye özen göstermelisiniz. Ekleyeceğiniz bu tuz, hem zeytinlerin lezzetlenmesini hem de çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak, kolay kolay yumuşamayacaklardır.

5 litre yeşil zeytine ne kadar tuz konur?

Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.

Yeşil zeytin suyu nasıl hazırlanır?

Yeşil zeytinleri ister kırma, ister çizme, ister benim gibi hiçbir işlem yapmadan yıkayıp, ayıklayın ve kavanoza doldurun. Üzerini içme suyu ile doldurun. 1 Yemek kaşığı kaya tuzunu atın. Ağzını kapatın.

Yeşil zeytin nasıl yapılır Cahide?

Salamura yeşil zeytin nasıl yapılır?

  1. Zeytinlerinizi yıkayın.Sert bir zemin üzerinde,bir taş yardımıyla ağızları açılacak şekilde kırın.
  2. 5kg.lık bir bidona doldurun.
  3. Tuzu 2 lt.suyun içinde eritin ve zeytinlerin üzerine dökün.
  4. Üst kısımda boşluk kalırsa zeytinyağıyla doldurun ki hava almasın.

10-Oct-2010

Yeşil zeytin yaparken erimemesi için ne yapılır?

Yeşil Zeytinin Erimemesi İçin Ne Yapılır? Zeytinlerin erimemesini ve daha uzun süre bozulmadan durmasını istiyorsanız, yeşil zeytin bidonunuza iri limon tuzu da ekleyebilirsiniz. Limon tuzu, zeytinin erimesine engel olur.

Sert yeşil zeytin nasıl yumuşatılır?

Kırılan yeşil zeytinler, tuzlu salamura suyunu içine aldığı için çabuk yumuşayabilmektedir. Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenilemeniz önemlidir. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır.

3 kilo kırma zeytine ne kadar tuz konur?

Zeytini koyacağımız suyun miktarına göre tuzunu ve limon tuzunu koymalıyız. Yaptığınız zeytin miktarına göre siz bu oranı ayarlayabilirsiniz. 1 kg için %8-%10 arası kaya tuzu koyuluyor. 1 yemek kaşığı kaya tuzu 20 gr geliyor.